bijzetting elders

A   A   A  

Bijzetting elders

 

Op vele begraafplaatsen is dit ook mogelijk. Het beheer over deze bijzettingen berust bij de eigenaar van de begraafplaats.

 

Bijzetting op een begraafplaats

Bijzetten kan in een apart urnengrafje of in een bestaand graf. Voor een bijzetting in een bestaand graf wordt steeds vaker een ecologische urn gebruikt. Dit is een urn die langzaam op een milieuvriendelijke wijze door de natuur wordt opgenomen.

 

Thuisbijzetting

Nabestaanden kunnen de as in een urn mee naar huis nemen. Deze manier van gedenken brengt de herinneringen aan de overledene heel dichtbij. Men kan de as thuis bijzetten in een sierurn of in een mini-urn. Sierurnen, mini-urnen of glasobjecten krijgen vaak een speciaal plekje in de woning. Er zijn zeer fraaie urnen en mini-urnen bij het crematorium verkrijgbaar. 

 

Er kan ook gekozen worden om de as op een dierbare plek te gaan verstrooien. Hierbij moet u dan wel rekening houden met regels die in die gemeente gelden. In elk geval moeten de eigenaar en de gebruiker van de grond toestemming geven. Natuurlijk is er ook een combinatie mogelijk door iets van de as te gebruiken voor een mini-urn of een sieraad en de overige as te verstrooien op een mooi plekje.