verstrooien

A   A   A  

Verstrooien

 

Verstrooiing op het grote strooiveld

Nabestaanden bepalen zelf of zij bij de verstrooiing aanwezig willen zijn. En indien u aanwezig bent bij de verstrooiing kunt u ook zelf de as verstrooien.

 

Het is mogelijk de as in zijn geheel of gedeeltelijk te verstrooien. In het laatste geval blijft een deel van de as bewaard, bijvoorbeeld voor in een assieraad.

 

Nabestaanden, die niet bij de verstrooing aanwezig zijn, kunnen achteraf worden geïnformeerd over de datum, de tijd, de plaats van de verstrooiing en bij verstrooiingen op zee ook onder welke weersomstandigheden dit heeft plaatsgevonden.

 

Verstrooiing met familie 

 

Het uitgestrekte terrein biedt U vele mogelijkheden om Uw dierbare in Uw aanwezigheid te verstrooiien. We noemen U in het kort de mogelijkheden:

  • Grote Strooiveld: Aan de rechterzijde van het gebouw ligt het grote strooiveld. Hier mag U zelf onder begeleiding van een medewerker Uw naaste verstrooien. Dit kan in de nabijheid van een al eerder verstrooid familielid. Maar men kan ook voor het grote strooiveld kiezen vanwege het open en landelijke karakter. Een boeket of losse bloemen ter nagedachtenis is toegestaan op de plaats van verstrooiing.
  • Bos: In het bos zijn een aantal veldjes waar de as verstrooid kan worden. Aan de rand van zo'n veldje mag per verstrooiing bloemen of één voorwerp geplaatsen.
  • Vijver: Nabij de kleine vijver voor de koffiekamer zijn een viertal veldjes waar men de as mag verstrooien.Ook hier mag men bloemen of één voorwerp per verstrooiing plaatsen.
  • Persoonlijk strooiveld: Dit is een eigen te huren veldje nabij het grote strooiveld. Hier kan de as van meerdere familieleden verstrooid worden. Onderdeel van het veldje is een ruime plaats voor gedenkobjecten.
  • Vlinderveld: Dit is een strooiveld in de vorm van een vlinder. Op het vlinderveld mogen alleen snijbloemen en "vlinders" geplaatst worden. Deze "vlinders" zijn gedenkobjecten, het crematorium kan u hierover informeren.

 

Kinder- en foetusveldje

Tegenover de gedenkeik, op een deel van het strooiveld, wordt de as van de foetussen verstrooid.

In de nabijheid van dit veldje kunnen ook kleine gedenktekens geplaats worden of een gedenkplaatje (in de vorm van een eikenblad) op de eik.

 

Verstrooiingen op of boven zee

Verstrooiingen op zee (meestal de Noordzee) gebeuren vaak vanaf een boot. De as kan echter ook vanuit een vliegtuig boven zee worden verstrooid.

 

Nabestaanden hebben de keuze uit een collectieve of een individuele verstrooiing. Alleen bij een individuele verstrooiing kunnen nabestaanden aanwezig zijn. Indien u kiest voor een individuele verstrooiing per boot of vliegtuig treedt het crematorium op als intermediair tussen de nabestaanden en een bedrijf die dit met respect verzorgt.

 

 

 

3

1